• Landelijke dekking met 4 vestigingen in NL
  • Wij leveren aan eindgebruikers én reclamebureaus
  • Vraag een offerte aan: 085 006 9917
Landelijke dekking in Nederland en België
Wij leveren aan eindgebruikers én reclamebureaus
Home > Advies > Economische waarde

De economische waarde van gevelreclames op bedrijfspanden

Uit onderzoek blijkt dat gevelreclames op bedrijfspanden een grote economische waarde hebben. Samengevat blijkt dat:
  • 5 - 15% omzetstijging gerealiseerd kan worden door het toevoegen of vervangen van verouderde of niet-werkende gevelreclames.
  • Gevelreclames worden doorgaans binnen 6 tot 12 maanden terugverdiend!
  • 4,75% omzetstijging mogelijk is door het toevoegen van 1 extra gevelreclame. Op een jaaromzet van € 300.000 komt dit dus neer op een minimale omzetstijging van € 14.000.
  • Gevelreclames behoren tot de meest effectieve en goedkoopste vorm van reclame
De Universiteit van San Diego heeft een mijlpaalonderzoek voor de gevelreclameindustrie uitgevoerd. Een onderzoek dat het lezen waard is.

Het was de eerste keer dat een statistische analyse werd gemaakt om de economische impact van gevelreclame op een bedrijfspand te bepalen. Niet toevallig werd dit onderzoek gedaan in Amerika, aangezien dit de grootste gevelreclamemarkt ter wereld is en ze hier voorop lopen op het gebied van gevelreclame. Het onderzoek gebruikte gegevens van drie verschillende soorten bedrijven. Een grote fastfoodketen, een nationale winkelketen voor thuisdecoraties en autodealers in een grote stad. Ondanks dat het onderzoek een tijd geleden is uitgevoerd, worden de resultaten van dit onderzoek nog steeds op grote schaal aangehaald.

In 2012 heeft het Economisch Centrum van de Universiteit van Cincinnati zich verder in het onderzoek verdiept. De updates van de Universiteit van Cincinnati leunden zwaar op het oorspronkelijke werk en bevatten talloze aanvullende casestudy's: hierbij zijn een Amerikaanse huisvestingsketen, een bank met nationale dekking, een speciaalzaak en een autodealer onderzocht.

In beide rapporten worden 'De economische waarde van gevelreclame op bedrijfspanden' genoemd.

Gevelreclames functioneren als "stille verkopers"

De onderzoeken hebben aangetoond dat uiterlijke veranderingen zoals het toevoegen van gevelreclames of het vervangen van verouderde of niet-werkende gevelreclames een positief effect hadden op de verkoop, het aantal transacties en de winst. Ongeveer 60 procent van de onderzochte bedrijven noteerden gemiddelde verkoopstijgingen van maar liefst 10 procent. Het toevoegen van slechts één extra gevelreclame leverde een omzetstijging van maar liefst 4,75% op. Dit was een impact die zelfs groter was dan die van een groter gebouw, langere openingstijden of een langere aanwezigheid op de locatie.

Als we dit vertalen naar een winkel met een jaaromzet van 
€ 300.000, dan resulteert het toevoegen van een extra gevelreclame dus gemiddeld in een omzetstijging van maar liefst € 14.250! De enorme winst die dit oplevert staat dus totaal niet in verhouding tot de beperkte kosten van een gevel reclame. Daarom is het juist extra belangrijk om ervoor te zorgen dat de gevelreclame de juiste uitstraling heeft, van kwalitatief hoogwaardige materialen is gemaakt en mooi en egaal is uitgelicht.

Gevelreclames functioneren als "stille verkopers"

Merken worden door gevelreclames opgebouwd, informatie over producten en services worden gegeven en klanten worden door een gevelreclame naar dé exacte locatie geleid. Kortom, een gevelreclame op een bedrijfspand heeft zowel een functionele als esthetische waarde.

De zichtbaarheid en opvallendheid zijn belangrijk. Zoals bijvoorbeeld in het praktijkonderzoek van acht autodealers in San Diego. 68 procent van de ondervraagde mensen gaf aan dat de gevelreclame een belangrijke factor is bij het vinden van de locatie van het autobedrijf. Daarnaast meldt 18 procent zich bewust te zijn van de serviceafdeling binnen het bedrijf, omdat de gevelreclame van het autobedrijf dit vermeldde. Wanneer een van de autobedrijven werd gedwongen een gevelreclame te verplaatsen, had 21 procent van de bezoekende klanten moeite de autodealer, zonder de gevelreclame, te vinden.

Gevelreclames hebben een positieve impact op consumenten en gemeenschappen door het voor shoppers gemakkelijker te maken om de informatie te verkrijgen die zij nodig hebben om hun aankoopbeslissing te maken.

Onderzoek heeft uitgewezen dat 50% van de Amerikaanse consumenten weleens voorbij een bedrijf gereden zijn
zonder het te kunnen vinden, vanwege onvoldoende gevel reclame.

Samengevat

Updates en verbeteringen aan bestaande gevelreclames leidden tot een wekelijkse omzetstijging van 5% voor veel winkels; slecht presterende winkels zagen de wekelijkse omzet stijgen met 15%.

Investeringen in een nieuwe gevel reclame, geven je winkelomzet een enorme boost. Daarnaast is de terugverdientijd doorgaans slechts 6 tot 12 maanden. Daarmee scharen gevelreclames zich tot de goedkoopste en meest effectieve vormen van reclame.

Klaar voor de start?

Wilt u informatie over wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan nu contact op! Wilt u zien hoe gevelreclame er bij u uit zal zien, gebruik dan nu onze matching tool en vraag direct een voorbeeld op.
Amsterdam | Den Bosch | Eindhoven | Panningen
Antwerpen

Vind ons online

Contact

SignDeal
Maasbreeseweg 48
5981 NB Panningen
Nederland
085 006 9917
info@signdeal.nl

Trotse sponsor van

VVV_Venlo logo

Onderdeel van

© Copyright Signdeal - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram